XXIX Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej
“Żywność w oczach młodego pokolenia”
Kraków, 29-30 maja 2025
O konferencji
Konferencja będzie prowadzona w dwóch modułach polsko- oraz anglo-języcznym. Uczestnik może zaprezentować jedno doniesienie naukowe w formie referatu (max. 10 min) lub posteru w formie papierowej. W trakcie konferencji przewidziane są referaty plenarne zagranicznych oraz polskich gości oraz bezpłatne warsztaty naukowe. Streszczenia wystąpień zostaną opublikowane w książce streszczeń. W ramach konkursu wystąpień przewidziano nagrody m.in. możliwość opublikowania (po pozytywnych recenzjach) artykułu w czasopismach PJFNS oraz ŻNTJ.
Zagadnienia stanowiące tematykę konferencji:
- Współczesne trendy i kierunki w produkcji, pakowaniu oraz w dystrybucji żywności
- Żywność a zrównoważony rozwój środowiska
- Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne żywności
- Biochemia i biotechnologia żywności
- Funkcjonalne składniki żywności
- Żywność a zdrowie człowieka
- Mikrobiologia żywności
- Innowacje w produkcji opakowań
- Inne tematy pokrewne