plik svg - godło

XXIX Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej

“Żywność w oczach młodego pokolenia”


Kraków, 29-30 maja 2025 

Konferencja będzie prowadzona w dwóch modułach polsko- oraz anglo-języcznym. Uczestnik może zaprezentować jedno doniesienie naukowe w formie referatu (max. 10 min) lub posteru w formie papierowej. W trakcie konferencji przewidziane są referaty plenarne zagranicznych oraz polskich gości oraz bezpłatne warsztaty naukowe. Streszczenia wystąpień zostaną opublikowane w książce streszczeń. W ramach konkursu wystąpień przewidziano nagrody m.in. możliwość opublikowania (po pozytywnych recenzjach) artykułu w czasopismach PJFNS oraz ŻNTJ.  

 

Zagadnienia stanowiące tematykę konferencji:

  • Współczesne trendy i kierunki w produkcji, pakowaniu oraz w dystrybucji żywności
  • Żywność a zrównoważony rozwój środowiska
  • Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne żywności
  • Biochemia i biotechnologia żywności
  • Funkcjonalne składniki żywności
  • Żywność a zdrowie człowieka
  • Mikrobiologia żywności
  • Innowacje w produkcji opakowań
  • Inne tematy pokrewne

 

Komitet organizacyjny | Komitet naukowy Komitet honorowy